22 371 57 54 // biuro[at]e-domy.com.pl


E-199 - Dom dla dużej rodziny

dodaj do teczki
Odbicie lustrzane Pobierz PDF
Cena projektu: 3 400,00 PLN
Dostępność projektu: 25 DNI

Rzuty

5858 5917

Usytuowanie na działce

5494

Technologia budowy

Technologia ścian zewn.: cegła ceramiczna gr. 25cm ocieplona styropianem gr. 18cm
Technologia fundamentów: bloczki z betonu o gr. 25cm ocieplone styropianem ekstrudowanym gr. 15cm
Technologia stropów: płyta żelbetowa
Wykończenie dachu: dachówka betonowa
Termoizolacja:
podłoga na gruncie: styropian FS-20 gr. 20cm
dach: wełna mineralna gr 25-30cm
Okna: drewniane
Tynki: cementowo wapienne wykończone gładzią gipsową
Okładziny elewacyjne i cokoły: szalunki drewniane, kamień, płytki klinkierowe w zależności od projektu.

 

Przykładowe rysunki techniczne (*.PDF) dla każdego projektu znajdą Państwo w zakładce „Pliki do pobrania”.


UWAGA: przyjęte w projektach rozwiązania mogą zostać zmienione podczas adaptacji przez uprawnionego architekta:
- ściany zewn.: zamiana na cegły silikatowe, pustaki gazobetonowe z dociepleniem
- stropy: zamiana na strop gęstożebrowy (TERIVA)
- wykończenie dachu: zamiana na blachodachówka, dachówka ceramiczna
- stolarka okienna: zamiana na PCV, aluminium.

Elewacje

5482 5483 5484 5485

Właściwości projektu

Powierzchnia użytkowa 173,5 m2
Powierzchnia netto 217,2 m2
Powierzchnia zabudowy 151,7 m2
Garaż 23,7 m2
Kubatura 580.84 m3
Wysokość budynku 8,5 m
Powierzchnia dachu 230,0 m2
Kąt nachylenia dachu 38o
Minimalne wymiary działki 20,9 x 23,4 m
Stan surowy zamknięty 219 200,00 PLN
Instalacje wewnętrzne 51 633,00 PLN
Wykończenie 118 927,00 PLN
Koszt budowy 389 760,00 PLN
Koszt budowy sys. gospodarczym 329 100,00 PLN

Opis

Opis projektu domu E-199:
- zwarta bryła budynku, przekryta dwuspadowym dachem
- dodatkowy pokój na parterze, mogący pełnić role gabinetu
- wydzielona kuchnia
- możliwość wyjścia na taras zaówno z salonu jak i jadalni
- łazienka z prysznicem na parterze
- trzy sypialnie na poddaszu
- sypialnia dla rodziców z łazienką i niewielką garderobą
- przestrzeń rekreacji w części nad garażem
- odrębne pomieszczenie pralni
- garaż jednostanowiskowy
 
Zapytaj o projekt

Zapytaj o projekt E-199

Dodaj komentarz

Powrót